DİYARBAKIR / LİCE - Ahmet Toprak Çok Programlı Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz 1952 yılında ortaokul olarak hizmete açılmıştır. 1976 yılından itibaren ise Lice Lisesi ismi ile Lise statüsü almıştır. 1976 yılından 2004 yılına kadar bugün eski bina olarak isimlendirilen 8 derslikli binada eğitim vermiştir. 2004 yılında Toprak Vakfı tarafından yapılan 8 derslikli Meslek Lisesi ile birleştirilip Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesi adını almıştır. 2010 yılında eski bina yeni açılan Lice Anadolu Lisesi'ne tahsis edilmiş, okulumuz ise yeni binada eğitim-öğretime devam etmiştir.

Bugün itibari ile 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı olmak üzere 3 idareci, 21 öğretmen, 1 memur, 750 öğrenci ile eğitim-öğretim vermekte olan okulumuzda; Elektrik, Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi, Fen, Sosyal Bilimler ve Türkçe-Matematik bölümlerinde eğitim verilmektedir. Okulumuz bünyesinde Rehberlik Servisi, 2 İş Atölyesi, 1 Bilgisayar Labaratuvarı, 1 Futbol Sahası ve 1 Voleybol/Basketbol Sahası mevcuttur.

Ayrıca okulumuz İlçe merkezinde olup Diyarbakır iline 87 Km uzaklıktadır. Her saat başı Diyarbakıra giden araçlar bulunmaktadır. Servisle yol yaklaşık bir buçuk saat sürmektedir.

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 10.11.2022 14:07 - Görüntülenme: 4723